dimarts, 2 de maig del 2017

LLOCS D’INTERES DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ


En aquesta entrada trobareu diversos llocs d’interès, per si aneu a l’Espluga de Francolí. El que veureu a continuació són llocs per visitar, allotjament, hostaleria, etc. Espero que us sigui útil!

Llocs per visitar: 

Dins del poble trobem diversos llocs per visitar, com per exemple: 

-Museu de la vida rural:
En aquest museu trobem una representació de com era la vida rural, per fer-nos una idea més clara disposem d’objectes com eines, vestits, mobles… a més també disposa de material audiovisual. 
Un punt interessant d’aquest museu és que té exposicions temporals sobre diversos temes. En els últims anys s’han pogut veure exposicions artístiques d’autors com Joan Ponç, Joan Brossa o Guillem Viladot.  







-Celler: 
També teniu l’opció de visitar el celler, un espai on podreu veure com és l’elaboració del vi, a més de provar-lo, es clar!
Cal dir que va ser el primer celler de Catalunya fet per un arquitecte de prestigi, Lluís Domènech i Montaner, i Àngel Guimerà va nomenar-lo “La catedral del vi”.  





-Castell:
Un altre lloc que no us podeu perdre si veniu a l’Espluga és el castell. A l’època era un castell molt gran, amb sis torres, i tot i que ara només en queda una, val la pena veure’l. I si podeu fer ús de les ulleres de realitat virtual, millor! Us ajudarà a entendre com era la vida d’aleshores.  



-Cova de la Font Major i de la Vila:
També us podria resultar interessant visitar les dues coves que hi ha a l’Espluga, que en un inici era només una. 
Hi ha dues dades curioses en relació a les coves, la primera és que és la setena cova més llarga del món. La segona, les coves donen nom al poble, perquè Espluga en llatí vol dir cova, i Francolí, perquè en aquestes coves és on comença el riu Francolí. 
A través de la visita a les coves podreu descobrir el passat prehistòric del nostre territori i us permetrà conèixer la realitat dels grups humans que vivien allà.  




Però també és una bona opció anar a visitar Poblet, tot i que està a uns 4 kilòmetres, val la pena. I nosaltres vam tenir la sort de poder-ho veure nevat!!



Rutes: 

-Ruta templaria i hospitalera:
És una ruta d’unes dues hores on veureu la realitat medieval a través de les explicacions, de la realitat virtual i de figures representatives. Durant aquestes dues hores s’explica la vida de la mateixa època però vista des de dues realitats diferents, l’Espluga Jussana i l’Espluga Soberana. 

-Ruta del Cister:
Aquesta ruta és lliure, i durant el recorregut podreu anar descobrint els llocs més senyalats del poble i els elements patrimonials més destacats amb l’ajuda d’un mapa o de les senyals. 

-Ruta de l’escanyapobres: 
Aquesta ruta neix com a resultat de la investigació de la nostra professora, Margarida Aritzeta, qui ha descobert quina és la localització real dels indrets que apareixen a la història. 
Durant aquesta ruta d’una hora i mitja aproximadament podreu posar-vos a la pell dels personatges de l’obra l’Escanyapobres, de Narcís Oller. I se us llegiran fragments de la història en els diferents punts del poble on es desenvolupa aquesta. 



Alberg:

Nosaltres vam allotjar-nos a l’alberg Jaume I, i us el recomanem pel seu preu assequible,pel bon tracte i per les seves bones condicions. 
Només vam passar una nit, però tots els àpats excepte un sopar vam fer-los allà, i vam menjar molt bé. Les habitacions no són molt grans però estan bé i tenen tot el necessari, i un punt a destacar són les vistes des de les habitacions i el lavabo, vèiem el bosc de poblet! I vam tenir un despertar amb unes vistes fantàstiques el dia 25 de mar, el bosc de poblet nevat!!  










1 comentari: