diumenge, 30 d’abril del 2017

Festival VI: Crítica I

Hola!!
Bé, ja ha arribat el moment de concloure aquest projecte que vam endegar les meves companyes, Cristina i Clàudia, i jo el passat mes de gener. Per posar punt i final a aquest blog. Posaré punt i final a aquest blog amb una crítica on plasmaré la meva opinió sobre el festival «El vi fa sang». Gràcies a aquesta activitat, vaig poder introduir-me, per primera vegada, dins de la relació entre el món de la literatura i la societat. Com de totes les experiències en podem treure conclusions positives i negatives i fer aportacions constructives.

En primer lloc, parlaré una mica de l'organització del festival de la qual no ens podem queixar. Aquestes jornades van comptar amb una gran varietat d’actes i amb la presència de personatges rellevants del món de la novel·la negra. Aquest tipus d’activitats, no només incentiven la lectura i promocionen el gènere criminal sinó que també fomenten la participació de la població i donen a conèixer el municipi de l’Espluga de Francolí.
Tot i que el temps no ens va acompanyar, l’ambient que es respirava era impressionant. El nivell dels exponents, l’interès dels assistents, l’emoció dels escriptors alhora de presentar les seves novel·les i l’expressivitat del actors de l’obra teatral «Paralelo, 1934» són tots els factors que em fan pensar que aquest festival va ser tot un èxit. No obstant, tot és pot millor. Crec que faltava una mica de participació juvenil atès que els únics «adolescents» que participàvem érem nosaltres amb la preparació de la ruta literària de l’Escanyapobres. Aquesta manca d’involucració del jovent podria resoldre’s amb la introducció d’activitats dirigides, especialment, a aquest sector de la població.
A continuació, voldria destacar la iniciativa dels comerços locals que van dissenyar un joc bastant singular que ja hem explicat anteriorment a una altra entrada. Aquesta enginyosa idea és una forma d’auto-promoció que intenta atreure el major nombre de participants possibles.
Per acabar, he de senyalar el gran tracte i benvinguda que ens va donar l’Espluga de Francolí. Ens vam allotjar a l’alberg Jaume I i vam comptar de l’ajut de l’empresa Drac Actiu per poder realitzar la ruta literària pels voltants del bosc de Poblet. També, he d’agrair la participació de totes aquelles persones que han col·laborat al blog responent les nostres preguntes i d’aquelles que van assistir a la ruta i van fer que fos tot un èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada