dilluns, 13 de febrer del 2017

Presentació

Tal i com hem publicat al perfil d'aquest blog, som la Clàudia, la Cristina i la Júlia, estudiants de la facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. Totes tres estem cursant el primer any de grau i,tot i que una de nosaltres fa història i les altres dues llengua i literatura catalanes, hem escollit com a optativa d'aquest segon quadrimestre l'assignatura de literatura i societat.
El primer dia de classe, la Margarida,la nostra professora ens va plantejar quin enfocament li volia donar a l'assignatura i cal dir que és quelcom diferent i alternatiu. Segurament molts dels que esteu llegint aquesta primera entrada creureu que la matèria de literatura i societat consisteix en un seguit de classes magistrals teòriques; però com ja hem dit no és pas així.
La Margarida ens va proposar de crear una ruta literària a partir de la lectura de la novel·la de l'escriptor català Narcís Oller titulada "L'escanyapobres". En aquest projecte hi participarem tots els alumnes ja que cadascun dels grups de treball s'encarregarà d'un aspecte en concret. Per exemple, nosaltres treballarem tot allò que estigui relacionat amb els personatges de l'obra.
A més a més, un cop haguem acabat de confeccionar aquesta activitat de divulgació literària, la portarem a la pràctica el pròxim mes de març al municipi de l'Espluga de Francolí i formarà part de les jornades literàries "El vi fa sang". (Si cliqueu sobre aquest enllaç sereu redirigits al web del festival literàri).
Ara bé, quin és l'objectiu d'aquest blog? La finalitat d'aquesta plataforma no és altra que ser el suport digital de tota la feina que anirem fent. Així doncs, les diferents entrades que publiquem seran una mena de seguiment del procés de creació de la ruta literària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada