dilluns, 13 de març del 2017

L'Escanyapobres IV: els personatges

DONYA TUIES, UNA DONA AMB CARÀCTER

Donya Tuies és l’esposa de Don Magí, i abans de casar-se amb ell, era la seva criada. Aquesta dona és la personificació de l'avarícia més cruel i refinada. És dominant, sempre es fa la seva voluntat, és una dona molt endreçada i estalviadora; fins i tot se la considera mesquina. A més a més, es tan desconfiada que enlloc d’enviar a les criades a comprar, hi va ella atès que té por que li robin o la vulguin enganyar. Segons el seu marit té grans virtuts domèstiques, molt bones idees i un instint natural per als negocis; també és una gran consellera. Físicament no sembla gaire atractiva ja que té la cara plena d’arrugues i les orelles li sobresurten pels costats de la perruca.

Tot i que empeny al seu marit a prendre possessió del castell; desprès se’n penedeix ja que no està segura de si el podran llogar o treure’n rendiment. Tot i que el seu marit la intenta convèncer de la bona inversió que han fet llogant el castell a l’Oleguer, ella no es deixa convèncer i segueix amb la idea de vendre’l. Pensa que es imprescindible per al seu espòs i la mort d’aquest no la trasbalsa ja que no deixa en cap moment la seva rutina per atendre els preparatius de l’enterrament.
Després de tres mesos de la mort del notari oblida el ressentiment que li guardava i comença a sentir el defalliment d’esperit de tota vídua. No obstant, el que més la preocupa són els plets amb que l’amenaça un oncle de Don Magí. És sent sola i ha de fiar a qui menys confia per tal de poder fer front a les despeses. s’adona que la seva font de recursos s’està esgotant i la idea de no poder estalviar l'esfereïx. Li fa molta por que li robin i per tal de poder reduir les despeses està disposada a llogar el pis i posar-se a viure al castell si no troba cap llogater o comprador. Quan l’Oleguer li proposa casar-se amb ell, no està convençuda i li demana fins a 7 mesos per pensar-s’ho

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada